A PC-re telepített e-mail kliensek sebességével fog vetekedni az új Yahoo Mail

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 14. 21:05
A Yahoo bejelentette, hogy Yahoo Mail online e-mail szolgáltatásának megújított változata a PC-re telepített levelezőprogramokkal egyenértékű használati élményt kínál majd a felhasználóknak.
Az új megoldás továbbra is a böngészőn keresztül lesz elérhető, mégis elkerülhető lesz általa a webalapú e-mail alkalmazásokra jellemző néhány másodperces többletvárakozás. Az új szoftverrel ugyanis a böngészőablak ismételt újratöltése nélkül is meg lehet majd nyitni, illetve mappákba lehet rendezni a leveleket. A programmal lehetőség nyílik az elektronikus levelek "fogd-és-vidd" áthelyezésére és a kiválasztott üzenetek azonnali, külön ablakban történő megjelenítésére is. Emellett több, az egér helyett egy adott billentyű lenyomásával közvetlenül elérhető funkció, illetve a gyakori címzettek címeit megjegyző és a beíráskor automatikusan kiegészítő megoldás is része lesz a megújult Yahoo Mailnek. Az online szolgáltatás továbbra is a reklámokból tartja majd el magát, így használata ingyenes marad.

Az új verzió először az Egyesült Államokban élő, és ezen felül nagy mennyiségű e-mail forgalmat bonyolító ügyfelek számára lesz elérhető, míg Európában és a világ többi részén néhány hónap múlva találkozhatnak majd a felhasználók a frissített változattal. A kezdeti tesztperiódusban szabadon lehet majd váltani a régi és az új verziók között, ami jó lehetőség lesz azok összehasonlítására.