Az Intel a SAP Tihany ’05 fő támogatója

forrás Prim Online, 2005. szeptember 19. 14:18
A világ legnagyobb lapkagyártója, az Intel Corporation magyarországi képviselete bejelentette, hogy gyémánt fokozatú támogatói megállapodást kötött az SAP Hungary Kft-vel a ma kezdődött SAP Tihany ’05 konferenciára vonatkozóan. A konferencia, amelynek keretében immár nyolcadik alkalommal gyűlik össze a hazai üzleti- informatikai élet színe-java a Balaton partján, kiemelkedő fontossággal bír az Intel szempontjából, és a támogatás ténye kifejezi az Intel elkötelezettségét az üzleti informatikai alkalmazások és nem utolsósorban a kis és közepes vállalatok számára kínált megoldások továbbfejlesztése mellett.
A rendezvény második napján, kedden reggel Heinz Krier, az Intel EMEA SAP Global Alliance igazgatója tart vitaindító előadást. Krier úr előadásában a vállalatok mai kihívásait és a lehetséges válaszlépéseket elemzi, természetesen sajátságos, inteles szemszögből.

A szintén keddi Intel szekcióban a Dell, a Silicon Graphics, a Fujitsu- Siemens, a HP, az IBM és természetesen az Intel Magyarország által tartott előadásokon a konferencia résztvevői részletesen megismerkedhetnek az Intel vállalati platformjaival, processzoraival, alaplapi lapkakészleteivel, és kapcsolódó legújabb fejlesztéseivel, valamint hogy hogyan hasznosíthatják az Intel platformjait üzleti alkalmazásaik képességeinek maximális kihasználásában. Az érdeklődők mélyebb betekintést nyerhetnek többek között a szerverkonszolidációba, hallhatnak a sokrétű feladatok elvégzésére legalkalmasabb szervercsaládokról, az Intel nagyvállalati rendszereiről, valamint megtudhatják, hogy melyik Intel processzort válasszák SAP megoldásuk alapjaként.

Az SAP és az Intel több mint 10 éve közösen dolgozik az SAP megoldáskínálatát kiegészítő hardverek és szoftverek magas szintű optimalizálásán. A nagyvállalati kategóriájú szerverektől az üzleti célú asztali gépeken át a mobil eszközökig, az SAP megoldásai minden Intel-platformon növelik a teljesítményt, javítják a megbízhatóságot, csökkentik a TCO-t, és rugalmasságuk folytán segítenek a vállalatoknak hozzáigazítani megoldásaikat a gyorsan változó üzleti környezethez. Világszerte számos vállalat használ Intel platformot az SAP-megoldásaiban rejlő érték maradéktalan kiaknázásához. Az újonnan bevezetett SAP-rendszerek több mint 70 százaléka Intel-alapú platformon fut.