2005-ben 135 új termék a Logitechnél

forrás Prim Online, 2005. szeptember 21. 13:20
A számítógép-kiegészítőket és egyéb multimédiás eszközöket gyártó Logitech hét éve folyamatosan két számjegyű növekedést mondhat magáénak. A 2005-ös pénzügyi évben a svájci-amerikai cég globálisan 1,5 milliárd USD árbevételre tett szert és 135 új terméket vezetett be. A cég nyereséges; működési eredménye 172 millió dollár volt az elmúlt évben, ami 18%-os növekményt jelent a 2004-ben elért 146 millióhoz képest. A két számjegyű növekedés meglehetősen ritka a technológiával foglalkozó vállalatoknál.
A vállalat ebben a pénzügyi évben - közel 25 éves fennállása óta most először - rekord mennyiségű, 117 millió terméket szállított a világ 100 országába. A cég éves szinten 74 millió dollárt költött kutatás-fejlesztésre. Az összes termékkategória, a hangszórók, a vezetékes és vezeték nélküli egerek és billentyűzetek, az Xboxokhoz, PSP-khez és egyéb számítógépes játékokhoz valamint videóhoz és mobiltelefonokhoz tervezett kiegészítők, a webkamerák értékesítése mind dinamikus növekedést mutat.

A 2005-ös pénzügyi évben olyan új termékeket mutattak be, mint az optikai érzékelők mozgáskövetési képességénél hússzor nagyobb érzékenységű lézeres egér. Vezeték nélküli kapcsolattal látták el az Xbox és PS2 játékkonzolokat, a fejhallgatókat és hangszórókat, valamint kiszélesítették a Bluetooth technológia alkalmazási területeit.