Az ír kereskedelmi és munkaügyi miniszter a FreeSoftnál járt

forrás Prim Online, 2005. szeptember 22. 12:37
A FreeSoft az írországi Icarusszal kötött megállapodásának keretében elektronikus vámügyintéző menedzselt szolgáltatást vezet be Magyarországon. Micheá Martin, Írország kereskedelmi és munkaügyi minisztere, aki üzletemberekből álló küldöttség élén Budapestre érkezett, Brendan McMahon, Írország magyarországi nagykövete és Gerard Murphy, az ír nagykövetség mellett működő gazdasági misszió, az Enterprise-Ireland igazgatója társaságában a FreeSoftba is ellátogatott.
A látogatás apropóját az a megállapodás adta, amelyet a FreeSoft az írországi Icarusszal kötött 2005 júliusában a cég IcarusCustoms vámügyintéző szoftverének szolgáltatás formájában történő magyarországi bevezetéséről. Az ír cég az Európai Unió bővítését követően különösen térségünkben keresett partnert a rendszer bevezetéséhez, mivel az új tagállamok váltak beléptető országokká az unió határvonalának jelentős részén.

Az Icarus és a FreeSoft partnerkapcsolata jól példázza a két ország közötti együttműködésben rejlő lehetőségeket. A két vállalat disztibutori megállapodásának keretében a FreeSoft lokalizálja az IcarusCustoms vámügyintéző alkalmazást és azt szolgáltatás formájában teszi hozzáférhetővé a magyar vállalatok számára.