Változás: Kizárólag komplett számítógépek vásárolhatók Sulinettel

forrás Prim Online, 2005. szeptember 22. 14:35
November 1-jén változnak a Sulinet Expressz Program feltételei, ettől az időponttól kezdve kizárólag asztali számítógép konfigurációkat és hordozható számítógépeket vásárolhatnak a magánszemélyek - közölte az oktatási tárca.
Az Oktatási Minisztérium a pénzügyi tárca kezdeményezésére a Sulinet Expressz III. Keretszerződés alapján, a Projekt Tanács javaslatára változtatta meg a Sulinet Expressz Programot - olvasható a tárca közleményében. A program változásáról Sulinet Expressz III. Pályázaton nyertes szállítókat, illetve azok értékesítési közreműködőit értesítették.

Magyar Bálint oktatási miniszter hétfőn az MTI-nek azt mondta: a mostani változások célja, hogy a "számítógép-penetráció" növelésére koncentráljanak ezzel az állami támogatással - mondta a miniszter. Ennek az adókedvezménynek alapvetően nem csak szociális célja van, hanem "termelési beruházás" is, hiszen az elektronikus közigazgatástól kezdve, a távmunkán át a távoktatásig, a számítógép és az internetkapcsolat ma már megkerülhetetlen eszköz, illetve szükséglet - hangsúlyozta Magyar Bálint.

A feltételek a legtöbb vonatkozásban nem változnak: a hatvanezer forintos maximális kedvezmény, az 50 százalékos önrész, és a 3,4-4 millió forint közötti sávos adócsökkentés megmarad. Az adótörvények keretében a Sulinet Expressz szabályozásán nem kell változtatni.

Az idén a Sulinet Expressz keretében szeptemberig mintegy ötmilliárd forintos forgalmat bonyolítottak. Ez a tavalyinak körülbelül a fele, de annak idején a termékválaszték sokkal bővebb volt, s nem volt 50 százalékos önrész és jövedelmi korlát sem - mondta a miniszter.