Az S&T az SSA Global oldalán beszáll az ERP üzletbe

Kovács Attila, 2005. szeptember 22. 16:27
Az amerikai SSA Global vállalat SSA ERP LN nevű, a világ egyik vezető vállalatirányítási szoftver rendszerének legújabb, 6.1-es verzióját az S&T Magyarország Kft. vezeti be a magyar piacra – hangzott el az S&T mai budapesti sajtótájékoztatóján. Ezáltal az S&T és SSA Global cégek regionális együttműködése mostantól a hazai piacon is érezteti hatását.
Nemrég új tevékenységgel bővítette palettáját az S&T Kft.: megalakult az SSA üzleti megoldások divízió. Az SSA ERP megoldása (melynek a korábbi Baan nevű szoftver is része) a világ negyedik legelterjedtebb vállalatirányítási rendszere, elsősorban a diszkrét gyártási folyamatokkal bíró ipari szektorban, a közép- és nagyvállalatok körében. Az S&T a Közép-Kelet Európai térségben az SSA Global stratégiai partnereként vesz részt az SSA rendszerek megvalósításában.

„Célunk, hogy Magyarországon is sikerre vigyük az SSA vállalatirányítási megoldást, valós alternatívát kínálva az itt elterjedt rendszerekkel szemben” – mondta Bitter Tibor, az S&T SSA divíziójának vezetője. „Az SSA ERP LN kifejezetten a termelő vállalatok igényeihez igazított alkalmazás, mely iparági specifikumokkal, kiterjedt megoldáspalettával segíti a gyors és költséghatékony bevezetést.”

Már folyik az SSA ERP LN 6.1-es verzió lokalizálása, várhatóan decemberben pedig teljes funkcionalitású, magyar és a magyar számviteli szabályozásoknak megfelelő megoldás áll az ügyfelek rendelkezésére. Az S&T úgy látja, hogy az elmúlt évek radikális ERP-boomja mellett is van potenciál a hazai piacban, a jövő évre már komoly projektekkel számol több piaci szegmensben.

Az S&T az új szoftververzió értékesítésére kizárólagos jogokkal rendelkezik Magyarországon, elsősorban az új bevezetések megvalósítására koncentrál, a jelenlegi hazai SSA Global ügyfélkapcsolatok ápolása és más SSA Global partnerekkel való együttműködés megteremtése mellett.

„Az SSA ERP megoldásainak olyan pozitívumai, előnyös funkciói vannak, amelyeket célszerű számításba venni egy közép- vagy nagyvállalati beruházáskor” – mondta Simon István, az S&T ügyvezetője. Hozzátette: „az S&T Magyarországon mindezidáig a hálózati, biztonsági és adattárolási rendszerek szakértője volt, a korábbi 33 fős gárdához a nyár folyamán hét fő csatlakozott.”