Népszerű az első Informatikai Biztonság Napja konferencia

Kovács Attila, 2005. szeptember 26. 14:51
A legfontosabb IT biztonsági cégek részvételével, 19 előadással és mintegy 400 érdeklődővel rendezte meg szeptember 26-án az ICON és az IHM az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) elnevezésű egész napos konferenciát. Az IT biztonsági cégek példa nélkül állóan "delegálták" ügyfeleiket, így létrejött az az együttműködés, amely megteremtette, hogy a résztvevők sokféle, egymással versenyző megoldást (Symantec, McAffee, VirusBuster, TrendMicro, HP, Microsoft, ICON, BalaBit stb.) ismerjenek meg.
A rendezvényt kísérő sajtótájékoztatón Keleti Arthur, az ICON biztonsági üzletágának igazgatója az IT-biztonsággal foglalkozók körének tágulása mellett azt a tendenciát is kiemelte, hogy a hangsúly a területen egyre inkább az informatikai biztonság menedzsmentjére kerül. Hozzátette: fontos szerepet töltenek be továbbá az olyan kritikus feladatmegoldások, mint a jogosultság-kezelés, naplóelemzés, távfelügyelet.

A szervezők a siker láttán is, elhatározták, hogy minden évben megrendezik az ITBN-t és törekednek rá, hogy szeptember 26. a jövőben az informatikai biztonság napja legyen.

Az eseményt használta fel a HP Magyarország, hogy felügyelő szoftvercsaládjával kapcsolatos bejelentést tegyen: a HP OpenView Select Access nagyvállalati felhasználói önkiszolgáló modult és a HP OpenView Service Desk rendszerrel integrálta. Ezáltal csökkenthetők a help desk költségei, központilag kezelhetőek a szervezetben történő változások és az azzal kapcsolatos kérelmek.