Wi-Fi mindenhol a MOM Parkban

Kiss Ádám Zoltán, 2005. szeptember 27. 09:40
A 30 millió forintos beruházásnak köszönhetően az épület bármely pontjáról elérhető az internet.
Az Aion 2000 Kft. és a GTS-Datanet együttműködésének eredményeként nagy sávszélességet biztosító hot-spotok létesültek a MOM Park Bevásárlóközpontban. A szolgáltatás különlegessége, hogy nem csak egyes üzletekben vagy vendéglátóhelyeken, hanem az alagsortól a legfelső szintig az épület bármely pontjáról igénybe vehető. A vezeték nélküli szélessávú internetet mozaik PLUSZ kártyával lehet használni, amely a helyszínen az információs pultoknál, a vendéglátóhelyeken, valamint a budapesti postahivatalokban és a GTS-Datanet központi ügyfélszolgálatán vásárolható meg.

A rendszer 30 millió forintos beruházással jött létre, a kiépítése két hónapot vett igénybe. A sávszélességet, a végpontokat és az autentikációt a GTS-Datanet biztosította; a kábelezés, a hot-spotok kihelyezése, valamint a rendszer üzemeltetése az Aion 2000 Kft. feladata. A két cég tervei szerint a MOM Parkban elérhető sávszélességet az igény növekedésétől függően a közeljövőben akár a duplájára is emelhetik, és a rendszert VoIP telefonálásra is alkalmassá teszik majd. Külföldi tapasztalatok szerint a Wi-Fi hot-spotok jelentősen növelhetik egy-egy bevásárlóközpont látogatottságát.

A MOM Park mellett az Aion 2000 Kft. és a GTS-Datanet az idén még további tíz, jövőre pedig még kilenc bevásárlóközpontban tervezi hasonló hot-spotok kiépítését országszerte. A beruházások összértéke több százmillió forintra rúg majd.