eFestival 2005. – az online és multimédia szakma szemléje

forrás Prim Online, 2005. szeptember 29. 08:12
A magyar nyelvű online és multimédia tartalmak alkotói, akik részt kívánnak venni az idei eFestival 2005. versenyén, október 3-áig küldhetik be pályaműveiket a Magyar Tartalomipari Szövetségbe. Ez év októberében immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre e szakma rangos eseménye.
A versenyen részt vehet bárki, aki az online gazdaságba újonnan lép be valamilyen érdekes, újszerű internetes megoldással, multimédiás alkotással. A verseny arra kívánja ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi magyar tartalmat állítsanak elő és szolgáltassanak a hazai és külföldön élő felhasználóknak.

A eFestivalra az nevezhet, aki rendelkezik a versenymű felhasználási jogával. A versenymű nyelve magyar, vagy ha többnyelvű, az egyik nyelv közülük magyar legyen. A versenyműnek 2003. január 1–től publikált multimédia alkotásnak, vagy a nevezés idő-pontjában is működő, online szolgáltatásnak kell lennie.

A nevezési határidő: 2005. október 3., 24.00 óra, amely a nevezési csomag postára adásának dátuma.

Az értékes díjakon, szoftvercsomogokon túl a kategóriák első három helyezettje jogot nyer az „eFestival 2005 díjnyertes” logo használatára. A döntőbe jutottak meghívást nyernek az eFestival díjkiosztó ünnepségére, amely az országos DAT Konferencia keretében kerül sor 2005. november 9-én.

A MATISZ a legjobbak közül választja ki azon pályaműveket, amelyek az Európai Multimédia Fórum „Kiválóság a Multimédiában Díjára” (European Seal of Excellence) www.multimedia-accelerator.com/seal/ valamint a Wolrd Summit Awardra (www.wsis-award.org) kerülnek ajánlásra.

További információ és a verseny részletei elérhetőek: www.efestival.huwww.matisz.hu Magyar Tartalomipari Szövetség, e-mail: abereczki@matisz.hu tel:06-1-213 5089

A 2004. évi nyertesek:


Enciklopédia Humana Egyesület - www.ehumana.hu; Neumann János Digitális Könyvtár - www.diafilmmuzeum.hu; Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány - www.csango.hu; Budapesti Művelődési Központ - http:// korlat.bmknet.hu/; Solware Kft. -  www.flyordie.hu;
Rátky és Társai Integrált Kommunikációs Műhely Kft. - www.necc.hu; Magyar Nemzeti Múzeum - www.kolyokmuzeum.hu; KREA Súgó – www.krea.hu; Coedu Távoktatási Kft - www.system.coedu.hu; Carnation  Internet Tanácsadó Rt.-www.gepbolt.hu; www..parkkiado.hu; Arcanum DVD Könyvtá; Typotex Kft. - www.babelmatrix.hu; Siménfalva - www.simenfalva.rural-portal.ro; Edumédia Kft. - www.neting.hu/edumedia; WIWNET Szolgáltató Kft. - www.wiw.hu.