Nagykanizsa - informatikai és környezetvédelmi vásár

MTI Sajtóadatbank, 2005. október 3. 09:24
Háromezer négyzetméteres területen 98 kiállító mutatkozik be Nagykanizsa regionális informatikai és környezetvédelmi szakkiállításán, amelyet az informatikai és hírközlési miniszter nyitott meg pénteken.
"A modern világ két nagy kihívása: az informatika és a környezetvédelem. Ezzel a seregszemlével Nagykanizsa, a régió irányt és példát mutat e kihívásoknak való megfeleléshez" – hangsúlyozta vásárnyitó beszédében Kovács Kálmán. Az informatikai tárca vezetője hozzátette: a dél-zalai város nemcsak az intelligens 5-ös folyosó program részese, hanem az M7-es autópálya, benépesedő ipari parkja és bővülő nemzetközi kapcsolatai révén mindinkább kidomborul gazdaság- és térségfejlesztési stratégiai szerepe is.

A háromnapos szakkiállításon résztvevő 98 cég fele a számítógépek, laptopok új nemzedékét vonultatja fel, műholdas kommunikációs rendszerek, tervezési-irányítási szoftverek és gépjármű-elektronika társaságában.

Vízvédelmi és -tisztító technológiákat, hulladékkezelő-berendezéseket, légszennyezés-mérőket és környezetbarát-építési, lakberendezési cikkeket mutat be a kiállítás másik szekciója.

Magyar-vietnami üzletember-találkozó és környezetvédelmi konferencia kapcsolódik a műszaki seregszemle programjához.

A vásárnyitást megelőzően Kovács Kálmán 15 millió forint költséggel kialakított, 16 számítógép alkotta informatikai labort avatott Murakeresztúr művelődési házában. Egyben szélessávú internet-hozzáféréssel és e-Magyarország ponttal gyarapodott a horvát kisebbséglakta dél-zalai község.