World Cyber Games 2005 magyarországi döntő

forrás Prim Online, 2005. október 4. 19:58
A World Cyber Games magyarországi döntőjét október 15-én rendezik Budapesten. A Counter-Strike: Source selejtező első négy helyezett csapata : Ancients, Etern!tY, SuSh1, 1.6 szkill? is ott lesz a világ legnépszerűbb cyber-rendezvényének hazai fináléjában. A csapatok, illetve egyéni versenyzők délelőtt 9.00 órakor kezdik meg a versenyt – a többi négy játékkategóriával együtt- a Westend City Centerben. A győztesek részt vehetnek a World Cyber Games 2005 nagydöntőjében Szingapúrban.
Az idei verseny selejtezőit öt játékkategóriában bonyolították le, hogy a győztesek a magyar csapatot képviseljék a világ legnépszerűbb cyber- rendezvényén Szingaprúban. Az egyetlen olyan játék, melynek kvalifikációját nem online bonyolították le, a Counter-Strike: Source volt. A World Cyber Games magyarországi selejtezőin közel 500 játékos vett részt. A Samsung támogatásával zajló rendezvényen az elmúlt években megközelítőleg 3000 pro-gamer – azaz professzionális játékos- mérte össze tudását.

A magyar válogatott a következő versenyszámokból kerül ki:

Counter-Strike: Source: csapat (5 vs 5)
StarCraft: Brood War: egyéni
WarCraft 3: egyéni
Fifa Soccer 2005: egyéni
Need for Speed: Underground 2: egyéni

Az első hazai versenyt 2000 áprilisában rendezték meg Székesfehérváron. A World Cyber Games első hazai selejtezőire 2001-ben került sor, azóta hazánk is delegál versenyzőket az évente megrendezendő World Cyber Games nagydöntőjére. A hazai döntőre 2005. október 15-én szombaton 9:00 órakor kerül sor, a Westend City Centerben.

A World Cyber Games magyarországi selejtezőjének aktuális állásáról a rendezvény hivatalos honlapja, a hu.worldcybergames.com oldala, valamint számos rajongói weblap folyamatosan tudósít.