A Check Point Software felvásárolja a Sourcefire-t

forrás Prim Online, 2005. október 11. 18:12
A Check Point és a Sourcefire, a Snort létrehozója, valamint a behatolás elleni és valós idejű hálózatfigyelő megoldások vezető szállítója, bejelentették, hogy végleges megállapodást írtak alá, amely szerint a Check Point összesen megközelítőleg 225 millió USD-ért felvásárolja a magántulajdonú Sourcefire-t.
A tranzakció ellenértéke készpénzt és a Sourcefire részvényopciós tervének vállalását tartalmazza. A megállapodást mindkét társaság igazgatósága, illetve a Sourcefire részvényesei is jóváhagyták. A felvásárlás lezárásának feltételei között szerepel a trösztellenes szigorításokról szóló 1976. évi Hart-Scott-Rodino szóló törvény ("HSR") és az 1988. évi Exxon-Florio törvény, és várhatóan Q106-al zárul, röviddel a szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzése után.

A Sourcefire – egyike az iparág leggyorsabban növekvő cégeinek – várhatóan tovább erősíti a Check Point határvédelmi, belső, Web-es és végponti biztonsági portfolióját a kritikus feladatokat ellátó vállalati hálózatok biztosítására szolgáló díjnyertes megoldásaival, és kibővíti lehetőségeit a gyorsan növekvő Behatolás Megelőzési és Hálózatfigyelési internetes biztonsági szegmensek előnyeinek kiaknázására. Ezen kívül a Check Point hozzájut a Sourcefire alkalmazottak képességeihez, és megerősíti kapcsolatát a Sourcefire vállalati ügyfeleivel, valamint a világszerte több tízezernyi felhasználót átfogó Snort közösséggel.