Három új Nokia Eseries mobil az üzleti világnak

Kovács Attila, 2005. október 12. 19:10
A Nokia ma három új modellel (E60, E61, E70) bővítette az üzletemberek számára készült telefonjainak portfólióját. A Nokia Eseries modellek mindegyike tartalmazza a mai üzleti világban elengedhetetlen mobilalkalmazásokat, például a mobil e-mailt és a fejlett hangszolgáltatásokat. Az új maroktelefonok világszerte 2006 első negyedévében jelenik meg.
A Nokia E60, E61 és E70 a jelenleg legnépszerűbb és a nemrégiben bevezetett vállalati e-mail megoldásokat, például a Blackberry Connectet, a Good Technolgy Inc. GoodLink megoldását, a Nokia Business Centert, a Seven Mobile Mailt, a Seven Always-On Mailt és a Visto Mobile-t egyaránt támogatja.

Az új Nokia Eseries készülékek Series 60 okostelefon szoftver legújabb verziójára épülnek. A Series 60 3rd Edition, a Symbian OS 9.1 operációs rendszerrel együtt egységes alkalmazási környezetet biztosít a három mobil számára. Az alkalmazások között a több ország közötti zökkenőmentes barangolást biztosító, többféle GSM és 3G (WCDMA) cellás hálózat támogatását, valamint egy sor helyi csatlakozási lehetőséget, így WLAN, Bluetooth, infravörös csatlakozás, és USB 2.0 található.

A készülékek fejlett hangszolgáltatást, például internetes hívást (VoIP), Push to Talkot és egyéb SIP-alapú, gazdag hívásszolgáltatást biztosítanak, amellyel a vállalatok többféle lehetőséget nyújthatnak akár a házon kívül tartózkodó alkalmazottaik számára, a munkatársakkal való együttműködésre vagy a gyors válaszadásra. Az Avaya vagy Cisco IP házi alközpontot alkalmazó vállalatok a Nokia készülékeket közvetlenül a vállalati telefonhálózatra kapcsolhatják, így az alkalmazottak hozzáférhetnek a vállalati hálózatokon már megszokott szolgáltatásokhoz, például a négy számjegyes telefonáláshoz vagy az automatikus hívásfogadáshoz.

Az új, üzleti célra optimalizált készülékek támogatják az OMA DM-en alapuló, távolról végzett készülékkezelést. A törlés, lezárás, feladatkezelés, alkalmazáskezelés és testre szabás funkciók révén a készülékek konfigurálása is távoli hozzáférés segítségével végezhető el. A készülékeken és a háttérmentést végző rendszereken tárolt, vagy a hálózaton keresztül továbbított adatok esetében a szigorú vállalati követelményeknek megfelelő védelmet a Nokia hálózatbiztonság terén szerzett tudása garantálja.

A Nokia E60 a klasszikus formájú mobiltelefonok határozott megjelenését, kényelmét és használhatóságát nyújtja. A készülék a nagy területet lefedő WCDMA hálózaton át gyors és rugalmas adatkapcsolatot biztosít, a helyi hozzáférést pedig a WLAN oldja meg. A Nokia E60 a GSM 900/1800/1900 és a WCDMA 2100 hálózaton működik.

A Nokia E61 a manapság legnépszerűbb mobil e-mailes készülékek ismerős jegyeit viseli. A mobilon négy irányban mozgatható joystick és teljes billentyűzet található. A többféle, például Blackberry Connect, GoodLink, Nokia Business Center, Seven Mobile Mail, Seven Always-On Mail és Visto mobil e-mail klienset támogató Nokia E61 zökkenőmentes és kódolt kapcsolatot kínál. A telefon teljes körű dokumentumkezelést (dokumentumok, táblázatok, prezentációk, PDF megnyitó és ZIP tömörítő) és szerkesztést (dokumentumok, táblázatok és prezentációk) biztosít. A Nokia E61 telefonálás közben is képes az elektronikus levelek fogadására és küldésére; GSM 850/900/1800/1900, és WCDMA 2100 hálózaton működik.

Első ránézésre a Nokia E70 olyan, mint egy okostelefon. Azonban ha kinyitjuk, akkor a gyors és a könnyű gépeléshez szükséges teljes billentyűzetet, az e-mailek olvasásához, a mellékletek (dokumentumok, táblázatok, prezentációk, PDF-anyagok és ZIP-pel tömörített fájlok) megtekintésére, valamint szerkesztésre (dokumentumok, táblázatok, prezentációk) használható, széles színes kijelzővel rendelkezik. A Nokia E70 is támogatja a fejlett hangfunkciókat, valamint az e-mailt is tartalmazó, hagyományos alkalmazáscsomagot. A Nokia két változatban gyártja a Nokia E70-et: az egyik az európai és az ázsiai piacra készül (GSM 900/1800/1900/WCDMA 2100), a másik pedig az amerikai kontinens mobil hálózatain (GSM 850/1800/1900) használható. Mindkét változat világszerte képes a GSM hálózatok közötti barangolásra.