Együttműködési megállapodás az IHM és a MISZ között

MTI Sajtóadatbank, 2005. október 14. 09:18
A 2007-2013 közötti időszakra vonatkozó modernizáció operatív program elkészítésére együttműködési megállapodást írt alá Kovács Kálmán informatikai miniszter és Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) elnöke csütörtökön Budapesten.
Az IHM közleménye szerint a felek a megállapodás alapján az információs társadalom kiépítésével, azon belül a technológiai modernizáció és a gazdaság szempontjából fontos innovációk terjedésével kapcsolatosan kívánnak együttműködni.

A Magyar Innovációs Szövetséggel való együttműködés a tervezésben különösen nagy jelentőségű, hiszen az innovációs folyamat során kerülnek a tudástársadalom által létrehozott humán értékek és technológiai újítások a gazdaság vérkeringésébe.

A tervezési folyamatban a Magyar Innovációs Szövetség feladata, hogy segítséget nyújtson az innováció hazai folyamatát befolyásoló erősségek és gyengeségek, lehetőségek és veszélyek feltérképezésében, a lehetséges stratégiák megfogalmazásában, az állami szerepvállalás, a központi intézkedések megalapozásában, valamint programok megvalósításának gyakorlat-orientált segítésében.