Az APC felvásárolta a NetBotz vállalatot

forrás Prim Online, 2005. október 17. 13:08
Az American Power Conversion (APC) bejelentette, hogy 31 millió dollárért felvásárolta a NetBotz, Inc.-t, az IP-alapú környezet- és videofelügyeleti megoldásokat gyártó texasi vállalatot. Az APC a NetBotz adatközponti környezet- és videofelügyeleti megoldásait ezentúl beépíti díjnyertes InfraStruXure(TM) architektúrájába, így az APC ügyfelei olyan, aktív felügyeletet és korai figyelmeztetéseket biztosító platformhoz jutnak, amely még a rendszerleállás bekövetkezése előtt képes azonosítani és kezelni a berendezések működését veszélyeztető eseményeket.
Az IT fizikai biztonság a hálózati rendszergazdák számára elsődleges fontosságú. A NetBotz termékei biztosítják az infrastruktúrák rendelkezésre állását: védik a környezeti veszélyektől, például a magas hőmérséklettől, a vízszivárgástól, az emberi hibáktól, a szabotázstól, valamint a radioaktív és kémiai anyagoktól. A NetBotz felügyeleti készülékei – a szervertermektől a LAN szekrényeken át a nagyméretű adatközpontokig – minden típusú IT környezetet képesek figyelemmel kísérni. Egy tipikus NetBotz megoldás báziskészülékből, az abba integrált környezeti szenzorokból, egy színes kamerából és érzékelő bővítményekből áll.

A NetBotz termékei ezentúl az APC hálózat-kritikus fizikai infrastruktúrájának (network-critical physical infrastructure – NCPI) kínálatát és szolgáltatásait erősítik. A NetBotz teljes körű biztonsági felügyeletet nyújtó termékcsomagja új szoftverfelügyeleti lehetőségekkel, videomegfigyeléssel és számos környezeti érzékelővel egészíti ki az APC InfraStruXure architektúráját.