Jelentősen fejlődő VirusBuster Kft.

Kovács Attila, 2005. október 17. 15:37
Több év szünet után ma tartott sajtótájékoztatót az átfogó vírus- és spam védelmi megoldásokat fejlesztő és szolgáltató, teljes mértékben magyar tulajdonú VirusBuster Kft. Ezen Bozsó Julianna ügyvezető igazgató mutatta be a cég eredményeit és a közeljövőbeli terveit, illetve Gyurik Csaba szolgáltatási osztályvezető körvonalazta a VirusBuster most megjelent Zero-Hour nevű, az elektronikus levelekhez kapcsolódó kórokozókat felismerő és terjedésüket perceken belül megállító új technológiáját.
Az idén már 55 fővel működő cég tavaly 38%-os növekedéssel 520 millió forintos árbevételt realizált, s az idei tervek további 20%-os plusz árbevételről (624 M Ft) szólnak. 2004-ben új eredmény volt a saját fejlesztésű spam technológia piaci bevezetése, az adatbázis független RPD technológia integrálása, nemzetközi disztribúciós hálózat kialakítása (30 országban 32 partner és 1100 ügyfél). Idén megújult a termékcsalád és piaci bevezetésre kerül a Zero-Hour technológia.

A cég rövid távú stratégiai céljai között szerepel az ISO minősítés idei megszerzése, a termék portfólió további szélesítése, minimálisan 50%-os nemzetközi forgalombővülés, valamint a stratégiai kapcsolatok bővítése. A VirusBuster új Zero-Hour technológiájának első nagy felhasználója a T-Online. A VirusBuster termékeinek, szolgáltatásainak referencia alkalmazói között található a MeH, Foglalkoztatási Hivatal, HVG, MTI és az Energia Hivatal.