Visszatért a nyereségzónába az AT&T

MTI Sajtóadatbank, 2005. október 24. 09:30
A harmadik negyedben visszatért a nyereségzónába a legnagyobb amerikai nagytávolságú beszélgetésekre és üzleti kommunikációra szakosodott távközlési szolgáltató, az AT&T: a cég a vártnál nagyobb nyereséget jelentett, mivel költségcsökkentő intézkedéseivel képes volt ellensúlyozni központi szolgáltatóegysége veszteségeit.
A cég adózott eredménye a negyedben 520 millió dollár, egy részvényre 64 cent lett, 50 centes elemzői várakozás mellett. Forgalma 13,3 százalékkal 6,6 milliárd dollárra csökkent, kissé meghaladva az elemzők várakozásait. A harmadik negyedben az AT&T költségcsökkentő intézkedései jegyében legalább 2 ezer fős létszámcsökkentést hajtott végre, ezzel együtt az év eleje óta 17 százalékos leépítést. Az AT&T az egész éves bevételeket tekintve legalább 26,5 milliárd dollárra emelte előrejelzését.

Ez lehet ugyanakkor az utolsó önálló eredményjelentés a cég életében mivel a cég részvényesei nyáron megszavazták az SBC Communications Inc. 16 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatának elfogadását, és ezzel újabb lépéssel közelebb jutott a megvalósuláshoz a történelminek minősített ügylet. Az SBC azt reméli, hogy az ügylet lezárására még az év vége előtt sor kerülhet.