Cybersport: AMD Euro Cyber Cup 2005 selejtező a Károlyi Palotában

forrás Prim Online, 2005. október 26. 14:51
Ezen a hétvégén, 2005. október 22-én és 23-án került megrendezésre az Invexcup 2005 Counter Strike selejtezője Magyarországon, melyen 32 csapat, 160 játékos versengett a továbbjutásért.
A selejtező győztesei, a stYle csapata (Bmx, Piki, rmL, SoNiC, XploD) képviseli hazánkat jövő héten, 2005. október 26-án és 27-én az 5 000 $ összdíjazású AMD Euro Cyber Cup 2005 Közép-Kelet Európai döntőben, Brno-ban, Csehországban. A döntőben a győztes magyar csapat mellett egy-egy csapat képviseli Boszniát, Csehországot, Horvátországot, Macedóniát, Lengyelországot, Romániát, Szerbiát és Szlovákiát.

A verseny a Károlyi Palotában került megrendezésre, ahol a verseny idején a Level up produkció szakmai napot szervezett. Hazai szakemberek, neves, a témával foglalkozó kutatók, a szponzorok képviselői, illetve jelentős hardvergyártók szakemberei tartottal előadást az eddigi tapasztalatokról, illetve kerekasztal beszélgetés formájában vitatták meg a cybersport meghatározó problémáit és próbáltak válaszokat találni a sportággal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.

A versenyre az Asus Magyarország biztosított 80 darab számítógépet és 20 szervert. A játékok minőségét a Samsung Magyarország legmodernebb monitorai és a Zafír videókártyák garantálták.

A nézők a helyszínen hatalmas kivetítőkön is követhették az eseményeket, melyet a Cobra Computer biztosított, a távolmaradók pedig az internetes közvetítésnek köszönhetően figyelhették az eseményeket.