A Samsung megteremti saját iTunes-konkurens online zeneboltját

Genda Csongor Zoltán, 2005. október 31. 17:32
Két héttel azután, hogy az amerikai Apple számítógépgyártó visszamondta a Samsunggal való együttműködést, a dél-koreai elektronikai konszern bejelentette, hogy saját online zeneboltot fognak létrehozni.
A világ legnagyobb flashcsipgyártója jelenleg számos hazai és külföldi partnerrel együtt azon munkálkodik, hogy felépítse az iTuneshoz hasonlatos internetes zenebirodalmát - adta hírül a koreai Chosun Ilbo folyóirat.

Choi Gee-Sung, a Samsung digitális médiák részlegének vezetője elmondta, hogy szerinte a vállalatuk által gyártott audiólejátszók jóval felülmúlják az Apple iPodjait, és amerikai konkurensük csakis az online zeneboltjának köszönheti elsöprő sikerét. Mihelyst azonban megnyitja kapuit a Samsung online musicshop, az Apple-nek számolnia kell piaci fölényének az elvesztésével - adott hangot nagyra törő terveiknek Choi.

Világviszonylatban ugyan jelenleg az Apple uralja a digitális zenelejátszók piacának legnagyobb részét, azonban Koreában leginkább a hazai gyártók termékeit részesítik előnyben a vásárlók.

Szekértők úgy vélik, hogy a Samsung ezen bejelentése válasz az Apple közös üzlettől való visszalépésére.

A dél-koreai vállalat részlegvezetője elárulta, hogy online zeneboltjukat hamarosan elindítják, azonban a pontos dátumra vonatkozólag nem árult el iformációkat.