Sun: Az Albacomp a régió innovációs vezetője

forrás Prim Online, 2005. november 3. 09:03
Az idén 20 éves Albacomp Rt., a magyarországi informatikai piac egyik vezető vállalata elnyerte a Sun Microsystemstől a Régió innovációs vezetője díjat, mellyel a kiemelkedő forgalom mellett az Albacomp üzleti kreativitását is jutalmazták. Idén Kelet-Európából egyedül az Albacomp érdemelt ki elismerést.
A Sun Microsystems október 17. és 20. között a törökországi Antalyában rendezte meg SEE régiójának éves partneri konferenciáját. Az SEE régió Dél-Afrika, Közel Kelet-Izrael, Közép-Európa, a mediterrán alrégió és a volt Szovjetunió területén található 97 országot foglalja magában. A konferencián hét kategóriában osztottak díjakat, melyekkel a 2004. július 1-jétől 2005. június 30-ig tartó pénzügyi évben nyújtott teljesítményt értékelték. Az Innovation kategóriában az Albacomp érdemelte ki az elsőséget. Ebben a kategóriában hagyományosan a Sun-partner által megvalósított projekt méretét, az abban rejlő innovációt és a hozzáadott értéket jutalmazzák. Az elismerés alapja a Sun hardver eszközein és infrastruktúra szoftverein alapuló elektronikus adóbevallás rendszer volt, aminek segítségével magánszemélyek online formában is elkészíthetik adóbevallásukat.
 
„Örülünk, hogy a Sun ezzel a díjjal is elismerte az Albacomp erőfeszítéseit. Az innovativitás mindig is kiemelkedő fontosságú volt az Albacompnál, és az elektronikus adóbevallást lehetővé tévő rendszer csak egy a nagyobb projektek közül, amelyeknél középpontba kellett állítanunk ezt az értéket. Azért is megtisztelő számunkra a Sun díja, mert az Albacomp volt az egyedüli magyar vállalat, amelyet jelöltek, és az egyedüli kelet-európai vállalat, amelyet díjaztak” – mondta Laufer Tamás, az Albacomp Rt. vezérigazgatója.

„A konferencián hét kategóriában adtunk át »Régió partnere« díjakat, minden kategóriában az öt alrégiónkból egy-egy jelölt indulhatott a díjért. Az Albacompot az általa megvalósított adóbevallás rendszer innovatív jellege, a rendszer kreativitása és üzleti volumene emelte ki a pályázók közül” – nyilatkozta Hegedüs Gábor, a Sun Microsystems ügyvezető igazgatója.