Európában is mobilszolgáltatásra készül a Disney

Milkovits Gábor, 2005. november 6. 08:42
A londoni The Times és a francia Les Echos lapok értesülése szerint a Disney az Egyesült Államok mellett Európában is mobiltelefonos szolgáltatást kíván indítani elsősorban gyerekeknek.
A Disney Amerikában egy a saját logójával és rajzfilmfiguráival fémjelzett megoldással rukkolt ki a nyáron, emellett pedig egy másik, az ESPN sportcsatorna márkanevét használó szolgáltatást is tervez indítani, az európai konstrukcióról azonban még nincsenek meg a pontos részletek. Az azért több mint valószínű, hogy az amerikaihoz hasonlóan a Disney itt is már régóta gyökeret vert mobilcégek infrastruktúráját használná fel, úgynevezett virtuális szolgáltatóként (MVNO).

A cég terveit elég világosan jelzi az a tény, hogy Nagy-Britanniában és Franciaországban már megkezdték csengőhangjaik online értékesítését a disneymobile.co.uk és a disneymobile.fr oldalakon keresztül. A Disney egyelőre nem kommentálta hivatalosan az értesülést, és jelenleg az sem tudható, hogy hány országban és mely szolgáltatókkal együttműködésben tervezi beindítani a szolgáltatást. A hírforrások szerint a hivatalos bejelentésre heteken belül sor kerül.