Euróval használható nyilvános telefonkészülékek Budapesten

forrás Prim Online, 2005. november 12. 11:07
Euró érméket is elfogadnak azok a T-Com nyilvános telefonkészülékek, amelyekből az első nyolcat a Ferihegyi repülőtéren adták át a héten. Emellett a T-Com szakemberei megkezdték a telefonfülkék felújítását Budapest belvárosában.
A Ferihegyi repülőtér 1-es és 2-es termináljában a T-Com terminálonként négy-négy ilyen telefonkészüléket helyezett el. Az ügyfeleket a telefon mellé helyezett matrica tájékoztatja majd arról, hogy euróval is fizethetnek hívásaikért. Amennyiben a kezdeményezés kedvező fogadtatásra talál, a T-Com a szolgáltatást országosan is kiterjeszti. Első körben a turisták által kedvelt területeken tervezi olyan nyilvános telefonkészülékek elhelyezését, amelyek euró érméket is elfogadnak. Az euróval történő fizetés esetén a hívások díjazása megegyezik a forint érmés fizetéssel.

Az eurós készülékek átadása mellett megkezdődött a nyilvános telefonfülkék felújítása is. Elsőként Budapest belvárosában, a Nagykörút pesti szakaszán található 58 db távbeszélő fülke (111 db beszélőhely) teljes felújítására kerül sor, valamint 7 helyszínen új világítással szerelik fel a fülkéket. A felújítási munkák várható befejezési időpontja 2005. december 15.