BT: Jó úton halad az átalakulás

forrás Prim Online, 2005. november 14. 13:14
A British Telecommunications közzé tette 2005. szeptember 30-i eredményeit a második negyedévre és a félévre. Az adatok alapján a BT Global Services megőrizte globális vezető pozícióját a digitális hálózatokra épülő gazdaságban.
Második negyedéves eredmények:

Bevétel 4,822 millió font, 5%-os növekedés
Új szolgáltatásokból származó bevétel 1,439 millió font, 39%-os növekedés;
Adózás, különleges tételek és távozók előtti nyereség 596 millió font, 7%-os növekedés;
Különleges tételek előtti, egy részvényre jutó osztalék 5,0 penny, 4%-os növekedés;
Nettó adóság 8,133 millió font, 3% -al alacsonyabb az előző évinél
Szélessávú felhasználók száma 2005. szeptember 30-án 6,2 millió, 89%-os növekedés

Ben Verwaayen, vezérigazgató így kommentálta a második negyedév eredményeit: “A BT átalakulása jó úton halad, egy újabb sikeres negyedévet zárt. A bevétel ismét nőtt 5 %-al, az új szolgáltatásokból származó bevétel 39 százalékkal. Az egy részvényre jutó osztalék 14 egymást követő negyedévben nőtt, és ez a tendencia, aminek az alapja a kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti nyereség, ösztönöz bennünket.  Rendelésállományunk továbbra is erős, a hálózati IT szolgáltatási szerződésekből származó bevétel ismét meghaladta a 8 milliárd fontot az elmúlt 12 hónapban.  Nagy-Britanniában az Ofcom-mal elért elszámolásunk biztos és világos alapot biztosít, ami további előnyöket hoz majd kis- és nagykereskedelmi ügyfeleinknek és részvényeseinknek. Az üzleti átalakítással értékeket szállítunk ügyfeleinknek és részvényeseinknek.”

Féléves eredmények:


Bevétel 9,605 millió font, 5 %-os növekedés
Új szolgáltatásokból származó bevétel 2,824 millió font, 43 %-os növekedés
Adózás, különleges tételek és távozók előtti nyereség 1,113 millió font, 3 %-os növekedés;
Különleges tételek előtti, egy részvényre jutó osztalék 9.5 penny, 13 %-os növekedés;
Év közbeni osztalék 4.3 penny részvényenként, 10 %-os növekedés

Sir Christopher Bland
, elnök, így kommentálta a féléves eredményeket: “A féléves eredmények mutatják, hogy újabb jó pénzügyi eredményeket hoztunk, és további előrelépést tettünk az üzleti átalakításban. Örömmel jelentem be, hogy 4,3 penny év közbeni osztalékot fizetünk, 10 %-al többet, mint tavaly, mutatva ezzel elkötelezettségünket a részvényesek nyereségének növelése érdekében, valamint a a jövőbe vetett hitünket.