ADSL2: Elsőként PanTeltől

forrás Prim Online, 2005. november 15. 12:43
A sikeres TDC akvizíció után a PanTel magasabb sebességi fokozatra kapcsolt és az országosan elérhető kisvállalati (PanTel PAKK) csomag mellett bevezette mind Magyarországon, mind a régióban elsőként az ADSL2 alapú, következő generációs szolgáltatást.
Az ADSL2 szolgáltatás főbb jellemzője az akár 12 Mbit/s sebességű ADSL hozzáférés ami néhány héten belül - leállás és üzemszünet nélkül - ADSL2+ kódolásra történő átállással akár 24 Mbit/s-ig bővíthető.

A PanTel Dinamit néven bevezetett csomag korábban nem látott alacsony árszinten, illetve Mbit/s-os sebességű ADSL szolgáltatást tartalmaz kisvállalkozások számára. A csomag része IP alapú telefonszolgáltatás is, ami percenként akár nettó 5,7 Ft-ért teszi lehetővé belföldi távolsági hívások bonyolítását.

A PanTel Dinamit csomag legfontosabb jellemzője, - mely lényeges előnyt jelent az ügyfél számára - hogy az ügyfél mind telefonszámát, mind készülékeit megtarthatja, sőt a szerződés kötést követően a korábbi távközlési szolgáltatónak nem kell semmiféle díjat, még havi díjat sem fizetnie.

Jelenleg a PanTel Dinamit csomag Budapest belvárosában (V., VI. és VII. kerületben) érhető el. 2005. november végére már Budapest nagy része, illetve Tatabánya és Szombathely is lefedésre kerül. 2006. év elején további nagyvárosok bekapcsolását tervezi a vállalat.

A bevezetett technológia lehetővé teszi IPTV - IP alapú kábel TV, illetve video - szolgáltatás nyújtását is.