Fontos egyesülés a VoIP piacon

Milkovits Gábor, 2005. november 15. 21:15
A távközlési eszközöket gyártó VocalTec egyesül a VoIP infrastruktúrát forgalmazó Tdsoft vállalattal, az új cég pedig ezentúl VocalTec néven folytatja majd tevékenységét.
Az új, egyesült vállalat a tervek szerint az eddiginél hangsúlyosabb szerepet kíván játszani az igen gyorsan fejlődő internetes telefonos piacon. A várhatóan decemberig lezáruló felvásárlás után a VocalTec legfontosabb részvényesei a Cisco Systems, a HarbourVest Partrners, LLC és a Deutsche Telekom lesznek, mintegy 36, 20, és 3,8%-os tulajdoni hányaddal, ami ismét azt mutatja, hogy a nagy cégek is egyre inkább érdekeltek a VoIP befektetésekben.

A vásárláshoz kapcsolódó megegyezés értelmében a megújult VocalTec vezérigazgatója Joseph Abagli, a Tdsoft eddigi elnök-vezérigazgatója lesz, és egyúttal a mostani Tdsoft menedzsment veszi majd át a vezetést, Rami Amit jelenlegi VocalTec műszaki igazgató bevonásával. A Tdsoft ezután sem szűnik meg teljesen, hanem a VocalTec 100%-os tulajdonában lévő leányvállalatként működik majd tovább.