Az Intel 50 millió dolláros kockázati tőke alapot hozott létre

forrás Prim Online, 2005. november 16. 14:33
Az Intel bejelentette, hogy egy 50 millió dolláros kockázati tőke alapot hozott létre, amely a technológiai vállalatok hardver, szoftver és szolgáltatás fejlesztését segíti a közel-keleti régióban és Törökországban.
Craig Barrett, a vállalat elnökének a régióban töltött egy hetes látogatása során tett bejelentése egyike az Intel széleskörű régiós tevékenységeiről szóló eseményeinek. Az Intel Capital az Intel kockázati tőke beruházási programja, amely hardver, szoftver és szolgáltató cégekbe invesztál, többek között számítástechnikával, hálózatépítéssel és vezeték nélküli kommunikációval foglalkozó vállalatokba. 1991 óta az Intel Capital 4 milliárd dollár értékű beruházást vitt véghez a világ több mint harminc országában, megközelítőleg 1000 vállalatot érintően.

Az alap olyan vállalatokba fog invesztálni, amelyek jól kiegészítik az Intel technológia és platform kezdeményezéseit, tovább erősítik az IT szektort a régióban, valamint tovább bővítik az Internet lefedettséget a térségben. Ezzel az alappal az Intel Capital a hardver, a szolgáltatások (többek között a szélessávú és mobil vezeték nélküli megoldások, mint például a WiMAX technológia), helyi tartalomfejlesztők és szolgáltatók, a digitális egészségügy megoldásai, más számítástechnikai szolgáltatások és szoftver megoldások fejlődését kívánja segíteni.