Elindult az itport.hu informatikai portál

forrás Prim Online, 2005. november 16. 19:32
A nyáron kezdődött portálfejlesztési és -tesztelési munkálatok befejeztével a napokban hivatalosan is elindult az új informatikai portál, az Itport.hu. A portál alapítói és szerkesztői más portáloknál szerzett tapasztalatait ültették az oldalba, mely a friss híreken túl napi frissítéssel jelentkezik hardver, szoftver, biztonság, Linux és egyéb területek iránt érdeklődőknek.
A portál legtöbb tagja a civil élet valamely vezető informatikai és/vagy hardver fejlesztői cégénél dolgozik, így biztosítva a szakmai kompetenciát olyan érzékeny témákban is, mint az internetes biztonság. A hazai műszaki felsőoktatás (BME, BMF) is képviselteti magát szerkesztőségben, így a legfrissebb szakmai irányvonalakkal is lépést tarthatnak az olvasók.

A szerzők írói stílusát régről figyelemmel kísérők sem fognak csalódni, mivel most sem fogják kímélni a hirdetésekben apró betűvel operáló szolgáltatókat, ugyanakkor a hangsúlyt a szakmai kompetenciára és a színvonalas cikkekre helyezték.

A portál - indulása előtt - csatlakozott az Extra Profit Network hálózatába, így a kiterjedt kapcsolatrendszernek köszönhetően rengeteg napi frissítésű hír kerül fel az oldalra, továbbá a függetlenség megőrzése mellett biztosított a hosszú távú fennmaradás is, ami a mai piacon jellemző rengeteg rövid életű "fellángolás" között egy biztos pontot jelent.

A technikai háttér nagy szerepet játszott a portál kialakításában, így a fejlett portálkód mellett a Silihost Kft. nagy teljesítményű, Intel Itanium2-es Silicon Graphics szervere végzi az oldalak kiszolgálását.