Sony videó-VoIP szoftver

Genda Csongor Zoltán, 2005. november 17. 18:35
A Sony - karöltve a GlowPoint céggel - magánszemélyeknek szánt VoIP-ajánlattal rukkolt elő, amely az Instant Video Everywhere (IVE) nevet viseli, és videótelefon funkcióval is fel van vértezve.
A japán vállalat szakemberei úgy vélik, hogy az IP-alapú kommunikáció következő generációi az általuk "VoIP Plus"-nak nevezett valós idejű videótelefonos szolgáltatások lesznek.

A program máris díjmentesen letölthető az internetről (http://sony.glowpoint.com/), a vállalat pedig mostantól minden egyes beépített kamerával felszerelt Vaio BX noteszgépére is felinstallálja azt, és a vásárlók máris a VoIP-szoftverrel együtt kapják kézhez a hordozható számítógépeket.

A Sony-alkalmazással rendelkező felhasználók egymást ingyenesen hívhatják, azonban hasonlóan más Voice over IP-szolgáltatásokhoz, itt is lehetséges bizonyos illetmény fejében a vonalas, illetve mobilhálózatok tárcsázása. Az Amerikai Egyesült Államokban élő felhasználók havi tíz dollár fejében saját videótelefonszámot is igényelhetnek, és az IVE-vel a felhasználók egyszerre hat személlyel is kezdeményezhetnek kép-, illetve hangalapú kommunikációt.