Törökországban végez ERP-bevezetést az LLP

forrás Prim Online, 2005. november 19. 13:08
Az LLP Budapest vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetésére vonatkozó szerződést kötött a kültéri reklámhordozók regionális piacán meghatározó szerepet betöltő News Outdoor Csoport legújabb tagjával, a török Kamera Outdoorral. A New York-i tőzsdén (NYSE) jelen levő News Corporation tulajdonában lévő csoport a hatodik leányvállalata számára választotta a SunSystems rendszert, amelyet ma már a világ 50 vezető vállalata közül 45 használ.
Az LLP magyar szakemberei végzik a bevezetést (Magyarország és Csehország után) a török leányvállalatnál is, mely előkészületként szolgálhat egy, az LLP Csoport és a News Outdoor közötti jövőbeni, a jelenleginél is szorosabb együttműködéshez.A News Outdoor több éve dolgozik együtt az LLP-vel, hiszen SunSystems rendszerüket 2002-ben vezették be a News Outdoor Hungarynél és a News Outdoor Czech Republicnál. Ezért a News Outdoor legújabb, török cége vállalatirányítási rendszerének bevezetéséhez is a Kelet- és Közép-Európa 7 országában jelen lévő céget választotta. A kiválasztásban szerepet játszott az a tény is, hogy az LLP korábban már telepített és menedzselt SunSystems megoldásokat, melyek közös jellemzője, hogy igen jelentős piaci potenciállal rendelkező nemzetközi cégek, hazai és kelet-közép európai leányvállalati folyamatait segítik integrált megoldásaikkal. (Néhány név a fenti cégek közül: Shell GAS (LPG), British Petrol (BP), GlaxoSmithKline (GSK), Johnson & Johnson.)

Az új üzleti és pénzügyi rendszer bevezetését az indokolta a Kamera Outdoornál, hogy a társaság egy helyi szolgáltató által készített könyvelő rendszert használt, amely az új tulajdonos, a News Outdoor komplex jelentéskészítési rendszerét nem támogatta.

"Elvárásunk volt, hogy a helyi hatóságoknak, a tulajdonosoknak és a cég menedzsmentjenek egyaránt tudjunk megfelelő információkat és jelentéseket biztosítani, mindezt persze gyorsan és pontosan. Tehát szükségünk volt a főkönyvi számlákon túlmutató elemzésekre, több devizanem kezelésére, és arra, hogy az új rendszer könnyen kapcsolható legyen más rendszerekhez is. Ezért a török cég és a News Outdoor közösen döntött a már több országban bizonyított LLP budapesti csapata és az általuk kínált SunSystems megoldás mellett" - nyilatkozta Kormos András, a Kamera Outdoor pénzügyi igazgatója.

A News Outdoor - amelynek tulajdonosa a New York-i tőzsdén (New York Stock Exchange) jegyzett News Corporation -, a SunSystems rendszer főkönyv, tárgyi eszköz, devizakezelés, vevőszámlázás, elektronikus banki interfész részét használja majd, mindezt Vision nevű, OLAP technológián alapuló vezetői információs rendszerrel. A bevezetés - a régi rendszerben levő adatok migrációjával együtt - csupán 2,5-3 hónapig tart majd, így a terveknek megfelelően a törökországi rendszer éles indítása 2006. január végén megtörténik.

Az LLP Csoport budapesti irodájának sikeres munkája a jelenleg is jól prosperáló együttműködést egy jövőbeni, szélesebb platformú kapcsolattá fejlesztheti.