A Micron és az Intel új céget hoznak létre Nand flash memória gyártására

forrás Prim Online, 2005. november 22. 16:35
A Micron Technology és az Intel bejelentette, hogy új céget alapítanak a szórakoztatóelektronikai, hordozható tároló és kézi kommunikációs eszközökben felhasználandó NAND flash memóriák gyártására. Az új vállalat kizárólag a Micron és az Intel számára állít elő eszközöket. A cégalapítás törvényileg előírt adminisztratív kötelezettségeinek lezárultával a cég várhatóan az idei év végére alakul meg.
Az IM Flash Technologies névre hallgató vállalat az Intelnek és a Micronnak az egyre fontosabb és dinamikusan növekvő flash memória üzletágban elérendő sikeréhez szükséges gyártási technológiát, eszközöket és tapasztalatot egyesíti magában. Az új vállalat a Micronnak a NAND fejlesztése és a gyártóüzemek nagy hatékonysággal történő működtetése területén meglévő tapasztalatát ötvözi az Intel többszintű cellás technológiájával és a flash memória üzletágban meglévő innovációs tapasztalatával.

A vállalat létrehozása mellett az Intel és a Micron külön- külön is megállapodást kötött az Apple-lel arról, hogy az IM Flash Technologies által előállított NAND flash memóriák jelentős részét az Apple-nek szállítják majd. A megállapodás részeként az Apple 250 millió dolláros előleget fizet az Intelnek és a Micronnak.

Az Intel és a Micron külön- külön 1,2 milliárd dollár értékű készpénzt, kötvényeket és eszközöket visz be az IM Flash Technologies-be. Bizonyos feltételek bekövetkezte esetén a felek külön- külön 1,4 milliárd dollárt fektetnek be az elkövetkezendő három évben, és végre szándékoznak hajtani minden, a működés fejlődését elősegítő beruházást. A cég 51%-át birtokolja a Micron, míg 49%-a az Intel kezében van. A kezdeti fázisban a termelés Boise-ban (Idaho állam), Manassasban (Virginia állam) és Lehiben (Utah állam) folyik majd. Az új cég a Micron és az Intel folyamattechnológiai tapasztalatait fogja alkalmazni fejlett 72 nanométeres és 50 nanométeres technológiájához. A cég a tervek szerint 2006 elején kezdi meg a munkát.

Az új vállalat menedzsmentjét a korábban az Intel új-mexikói Fab 11 gyárát irányító Dave Baglee és a Micron manassas-i gyárának korábbi vezetője, Rod Morgan vezeti majd.