Éjféltől kapható Amerikában az Xbox 360

Milkovits Gábor, 2005. november 22. 20:17
Az Egyesült Államokban számtalan kiskereskedés rendhagyó módon hétfő éjfélkor kinyitott azért, hogy kiszolgálja a Microsoft új Xbox 360 játékkonzoljáért sorban álló megszállott videojáték-rajongókat.
A pillanat mindenképpen történelminek tekinthető, ugyanis az Xbox 360 az első következő generációs játékkonzol a piacon, hiszen a Sony PlayStation 3 és a Nintendo Revolution egyaránt csak valamikor 2006-ban kerülhet legkorábban a boltokba. A tengerentúlon 299, illetve 399 dollárba kerülő készülékekért sokan akár 30 órát is képesek voltak sorban állni. Az Xbox 360 december 2-án kerül majd forgalomba Európában: az alapváltozat 299, a 20 GB-os merevlemezes meghajtóval is ellátott prémium változat pedig 399 euróért lesz kapható. A Microsoft tervei szerint három hónap alatt 3 milliót szeretne értékesíteni a játékkonzolból, miáltal kézzelfogható előnyre remél szert tenni riválisai előtt. Az éves szinten mintegy 25 milliárd dollárt hozó videojáték-piacon jelenleg a Sony vezet a PlayStation-nel és a hozzá tartozó játékokkal, míg a Nintendo és a Microsoft szoros versenyben vannak a második helyért.

A következő generációs Xbox 360 a játékok futtatásán kívül DVD filmek és zenei CD-k lejátszását, illetve fényképek tv-képernyőn való megjelenítését is támogatja, miáltal elvileg az otthoni szórakoztató elektronikai rendszer középpontjaként is üzemelhet. Emellett maga Bill Gates nyilatkozott úgy, hogy a készülék kiválóan kiegészíti a személyi számítógépet is.