SZAK: új informatikai kiadványok a jubileumra

forrás Prim Online, 2005. november 23. 11:15
A most tíz éves SZAK Kiadó november 22-i jubileumi sajtótájékoztatójának  középpontjában három újdonság áll, melyek - a kiadóhoz híven - egyedülállóak a hazai könyvpiacon.
A sajtó megjelent munkatársait Kis Ádám kiadóvezető, Kis Ádámné kereskedelmi vezető és Kis Balázs főszerkesztő tájékoztatta. Két informatikai és egy nyelvtudományi témájú kiadvány jelent meg. Az első John Sharp könyve, a Microsoft Visual C# 2005 lépésről lépésre. A 648 oldalas, CD-mellékletet is tartalmazó szakkönyv szinte az angol kiadással egy időben jelent meg. A szoftverterméket - amelyhez a könyv kapcsolódik - a Microsoft novemberben mutatja be Magyarországon. A második: Dr. Gonda Zsuzsanna: Repülési informatika. A 208 oldalas, keménytáblás kiadvány a világon egyedülálló.

A harmadik új SZAK-kiadvány a Nyelvinfo sorozat második kötete, amelynek szerzője Antal László, címe A formális nyelvi elemzés, A magyar esetrendszer. A korszerű nyelvtechnológia kialakulásában nagy része volt Antal Lászlónak, a legendás nyelvészprofesszornak . Az itt megjelent műveit emlegetik, olvasmányként ajánlják, de évtizedek óta hozzáférhetetlenek. A magyar esetrendszer még nyilvánosan forgalmazott könyvként nem jelent meg.

A sajtótájékoztatón Magyarország legújabb nyelvtechnológiai cégét, a Kilgray Kft. is bemutatkozott. A Kilgray fordítási és könyvkiadási munkát segítő szoftvereket fejleszt. A cég első terméke a Sky CAT fordítástámogató rendszer, amelyet a SZAK Kiadó - mint a cég egyik alapítója -- felhasznált legújabb kiadványainak fordításához.