Dr. Diag: online gyógyszer-diagnosztikai rendszer

Kovács Attila, 2005. november 24. 12:39
A hazánkban sikeres karriert befutó Complex CD Jogtár után új orvosinformatikai programrendszert hozott létre Styaszni Gyula, a Dr. Diag Kft. ügyvezető igazgatója.
A Dr. Diag online gyógyszerkereső és diagnosztikai szoftverrendszer több mint 250 orvos bevonásával 7 éves fejlesztési munka eredményeként született meg. Az egészségügyben dolgozók számára naprakész információkat szolgáltat az Európai Unióban és Magyarországon törzskönyvezett humán gyógyszerek alapadatairól. Vizsgálja, hogy több gyógyszer együttes szedése, kölcsön- és mellékhatásai jelenthetnek-e ellenjavallatot. Elvégzi a gyógyszerekben található ható- és segédanyagok allergia- és intolerancia-vizsgálatát. Optimalizálja a gyógyszerterápia árát. Egyedülálló diagnosztikai keresője megadja a lehetséges betegségek körét leletek, tünetek, panaszok, vizsgálati eredmények alapján. A rendszert, regisztrációt követően, magánemberek is használhatják.

A Dr. Diag rendszer elsősorban az orvosok és gyógyszerészek számára készült döntéstámogató, amely azonban segíti a magánszemélyeket is a recept nélkül vásárolható gyógyszerek közötti választásban és segítséget nyújt a gyógyszerszedés veszélyeinek elkerüléséhez.

Az új fejlesztésről az Orvosi Kamarában november 24-én tartott sajtótájékoztatón adott bővebb információt Styaszni Gyula.