A Microsoft 300.000 Xbox-al startol Európában

Genda Csongor Zoltán, 2005. november 28. 17:21
Chris Lewis, az Xbox európai forgalmazásáért felelős vezetője azt nyilatkozta az Euro am Sonntag lapnak, hogy a Microsoft 300.000 Xbox 360-assal akar debütálni az európai piacon, ami kevésnek tűnhet a hatalmas érdeklődést figyelembe véve.
Lewis szerint a kereskedők által leadott megrendelések arra engednek következtetni, hogy pillanatok alatt elkapkodják majd az érdeklődők a boltok polcairól a játékgépeket. Ez korántsem lenne meglepő, mert az Amerikai Egyesült Államokban is már csak elvétve lehet a kereskedelmi forgalomban hozzájutni a konzolhoz, ugyanis a múlt heti megjelenést követő napokban az ottani forgalmazók készleteik nagy részét értékesítették, s mindazok, akik karácsonykor ezzel akarják megörvendeztetni szeretteiket, azok mélyen a zsebükbe kell nyúljanak, hogy beszerezzenek egy Xbox-ot az eBay-ről.

A Microsoft által javasolt fogyasztói ár ugyanis 299 illetve 399 dollár, azonban az aukciós portálon 600-700 dollárt is elkérhetnek az ügyeskedők egyetlen készülékért. Az iSuppli piackutató cég azonban érdekes közleménnyel állt elő pár napja, ugyanis számításaik szerint a Microsoft 120-140 dollárral olcsóbban árulja az új készülékeket, mint amennyibe azok előállítása kerül.

A redmondi vállalat célul tűzte ki, hogy a november 22-i amerikai start utáni három hónap alatt mintegy 3 millió darab játékgépet értékesítsenek, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel korántsem megvalósíthatatlan. A 399 dolláros áron kínált konzol annyiban nyújt többet olcsóbb testvérénél, hogy ez 20 Gb-s merevlemezzel, távirányítóval, drót nélküli vezérlővel illetve headsettel érkezik.