20 GB-s Creative MP3-lejátszó 19 órás működéssel

Genda Csongor Zoltán, 2005. november 29. 19:10
A Creative bemutatta legújabb MP3-lejátszóját, a Zen Sleek Photo-t, amelyet egy 20 GB-s merevlemezzel szereltek fel. Már a készülék elnevezése is utal arra, hogy a zeneformátumok lejátszása mellett fotók megjelenítésére is képes.
Az 59x101x17 milliméteres paraméterekkel rendelkező 157 grammos lejátszóban egy 160x128 képpontos felbontásra és 262.144 szín megjelenítésére alkalmas OLED-kijelző kapott helyet, amely sokkal energiatakarékosabb LCD-társainál, s így a Creative szerint az integrált lítium ionos akkumulátor 19 órás működésre elegendő energiát biztosít a felhasználóknak. A lejátszó támogatja az MP3, WMA valamint WAV hangformátumokat, a képformátumok közül pedig a JPEG-fájlokat képes kezelni.

A Zen Sleek Photo elnyerte a Microsoft PlaysForSure-logó kitüntetését is, ami garancia arra, hogy bármely legális online zeneboltból letöltött zeneszám lejátszására alkalmas az új készülék. Az MP3-lejátszó összekapcsolható számítógépekkel is az USB 2.0 porton keresztül, valamint FM-rádióval és mikrofonnal is felszerelte azt a gyártó. A Creative szóvivői elmondták, hogy a Zen Sleek Photo még a karácsonyi ünnepek előtt, december közepén kapható lesz a kereskedelmi forgalomban, melyért 329 eurót kell majd fizessenek a vásárlók.