Az európaiak egyre többet vannak online

Genda Csongor Zoltán, 2005. november 30. 18:18
Az európai kontinensen élők egyre több időt töltenek a világhálón, azaz egy felhasználó átlagosan 10 óra 15 percet internetezik hetente - derül ki a Páneurópai Interaktív Reklámszövetség (EIAA) egyik legutóbbi felméréséből.
Az egyesület adatai szerint a 2004-es esztendőhöz viszonyítva az idei értékek 17%-kal emelkedtek. A tanulmány rávilágít arra, hogy kialakulóban van egy intenzív internetező réteg, amire abból következtettek a szakértők, hogy a megkérdezettek közel egynegyede (24%) heti 16 óránál is többet tölt a világhálón.

Az EIAA munkatársai szerint a világháló eme népszerűsége arra vezethető vissza, hogy egyre inkább elterjedőben van a szélessávú internetkapcsolat az öreg kontinensen. A közlemény kitér a felhasználók online-szokásaira is, miszerint az internetezők 29%-a havonta legalább egyszer tölt le zenéket a világhálóról, 10%-uk legkevesebb egy alkalommal már igénybe vette valamelyik VoIP-szolgáltatást, 12%-uk pedig minimum egyszer egy hónapban szerez be új podcastokat a webről.

Az EIAA reprezentatív tanulmányának elkészítéséhez a megbízott piackutató cégek Európa nyolc országának több mint hétezer internetfelhasználóját kérdezték meg.