Malcsiner Péter az újonnan megalakult Metacom Holding vezérigazgatója

forrás Prim Online, 2005. december 5. 17:20
Az újonnan megalakult Metacom Holding, a mobil tartalomszolgáltatás, a mobil üzleti megoldások és a mobilfizetés szakértő vállalatcsoportja, Malcsiner Pétert nevezte ki a cég vezérigazgatójává.
A 41 éves szakember a Metacom Holdingot megelőzően az IKO-New Media ügyvezetőjeként dolgozott, előtte az E-Group Europe Plc. vezérigazgató-helyettese, korábban pedig a Multimedia-Max nevű online marketingre, multimédia és e-businessre specializálódott német-magyar vegyes vállalat ügyvezetője és alapítója volt – amely utóbbi céget 2000-ben sikeresen értékesítette.

Malcsiner Péter 15 éves nemzetközi média, ebből közel 8 éves new media tapasztalattal rendelkezik. Az RTL, SAT1, ZDF és ARD televízióknál végzett tevékenysége mellett a legelső németországi online marketing projektekben is vezető szerepet töltött be.
 
Malcsiner Péter első diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerezte, ahol Szabó István osztályába járt. Mielőtt az üzleti szférában kezdett el dolgozni, színészként közel 40 sikeres magyar és német filmben szerepelt – alakításait több díjjal jutalmazták. Később a müncheni Mediadesign Akademie multimédia producer szakán diplomázott, majd több felsőfokú tréning elvégzése mellett az angliai Buckinghamshire Chiltern University College / OBS kurzusán szerzett MBA diplomát. Angolul és németül felsőfokon, ezenkívül pedig olasz nyelven beszél. Malcsiner Péter három gyermek apja.