OGY - Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások

MTI Sajtóadatbank, 2005. december 7. 08:40
Az Országgyűlés kedden, kora hajnalban folytatta le az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló törvény módosításáról szóló javaslat részletes vitáját.
A rövid vita során nem volt képviselői felszólalás, csak Csepeli György informatikai és hírközlési államtitkár reagált a korábban elhangzottakra. Az államtitkár kifejtette, hogy az elektronikai kereskedelem nagyarányú bővülése elsősorban az internet elterjedésére vezethető vissza az elmúlt években. A verseny felszabadítása és ezzel összefüggésben az árak csökkenése óta kétszeresére nőtt a felhasználók száma.

Csepeli György kifejtette, hogy a javaslattal a fogyasztók, valamint a szerzői jogok védelme érdekében gyorsítani kívánják a hatóságok fellépését, de nem kívánt hirdetések esetén a tartalomszolgáltató nem bírságolható, csak felszólítható.

Az elnöklő Harrach Péter lezárta az általános vitát, a módosító javaslatokról várhatóan következő ülésén határoz az Országgyűlés.