Euroregionális informatikai konferencia és kiállítás Szegeden

MTI Sajtóadatbank, 2005. december 7. 09:06
Informatika - információs társadalom címmel szerb, román és magyar szakemberek részvételével háromnapos kiállítást és konferenciát rendeznek Szegeden - közölte Csókási Eszter, a szervező euroregionális fejlesztési ügynökség vezetője kedden a csongrádi megyeszékhelyen.
A csütörtökön kezdődő rendezvény célja az informatikai világ sokszínűségének, az informatika üzleti életben való felhasználási lehetőségeinek bemutatása, a határ túloldalán működő cégek tevékenységek megismertetése - mondta a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós (DKMT) Fejlesztési Ügynökség Kht. ügyvezetője az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

Az ügynökség által a magyar-román Phare CBC programon elnyert 250 ezer eurós támogatásnak köszönhetően a rendezvényeken történő részvétel mind a látogatóknak, mind a kiállítóknak ingyenes. A vajdasági partnerek megjelenését a magyar Külügyminisztérium támogatása teszi lehetővé - közölte a szakember.

A szakkonferencián elhangzó előadások szinte az informatika egész területét lefedik az állami szerepvállalástól, az önkormányzatokat, kis- és középvállalkozásokat, magánszemélyeket érintő kérdésekig .

A kiállításon megjelennek a informatikai cégek mellett a régió felsőoktatási intézményei is: a Szegedi Tudományegyetem és a temesvári egyetem informatikai képzési kínálatát mutatja be - hangzott el.