Synergon: IP alapú kamerás megfigyelőrendszer a Démász Rt.-nél

forrás Prim Online, 2005. december 7. 17:01
A Synergon Informatika Rt. és alvállalkozói IP (Internet Protokoll) alapú kamerás megfigyelőrendszert telepítettek a Démász Rt. szegedi telephelyein.
A júliusban kiírt meghívásos pályázat nyerteseként a Synergon Informatika Rt. és alvállalkozói telepítették a Démász Rt. telephelyeinek távoli megfigyelését lehetővé tevő IP alapú biztonsági kamerarendszert. Az októberben aláírt szerződés értelmében öt szegedi telephelyen történt telepítés. A jelenlegi, december 31-ig tartó próbaüzem után a Synergon szakemberei biztosítják a folyamatos terméktámogatást is.

Az IP alapú kamerarendszerek a legmodernebb technológia felhasználásával a Démász informatikai hálózatán keresztül kommunikálnak a "bizalmi központtal", ahol az idegenek beléptetése, a rendkívüli események kezelése, a vonuló szolgálatok és a saját személyzet irányítása is történik. Az üzembe helyezés során a Synergon szakemberei a Démász Informatika közreműködésével illesztették a rendszert a társaság belső hálózatára. Az eseményvezérelt megjelenítés miatt a biztonsági rendszer adatforgalma nem terheli jelentősen a Démász informatikai hálózatát, így nem lassítja annak működését. Az IP alapú adatátvitel megbízható minősége mellett költséghatékony megoldás is, mivel nem szükséges külön hálózatot kiépíteni a biztonsági megfigyelőrendszer számára. Szintén költségmegtakarítást eredményez az IP kamerák felhasználásával biztosított adat- és hangátviteli lehetőség, aminek segítségével sorompók távvezérlése, valamint beléptetési feladatok is elláthatók a "bizalmi központból".

A Démász három szakaszban kívánja bevezetni az IP kamerás megfigyelőrendszert az összes telephelyén, így várhatóan 2006-2007 során több területi központjában és alállomásainál is hasonló rendszert vezetnek be.