MusiciansWho: komolyzenei portál a magyar muzsikusokért

forrás Prim Online, 2005. december 8. 19:22
2005. december 7-én a Zeneakadémia Tanácstermében zenés sajtótájékoztatón mutatkozott be a MusiciansWho komolyzenei portál. Küldetése, hogy segítse a magyar klasszikus zene és a magyar muzsikusok érvényesülését itthon és külföldön. A portál egyedülálló módon ötvözi a komolyzenészek számára fontos információkat. Az angol nyelven is megjelenő szolgáltatás ingyenes.
Kertész András, a MusiciansWho komolyzenei portál igazgatója röviden bemutatta a már működő ingyenes szolgáltatást, melynek alapja a Művészek és az Információs adatbázis. Az Információs adatbázis a versenyek, ösztöndíjak, pályázatok, kurzusok, meghallgatások, zenei programok összegyűjtött és rendszerezett adatbázisán keresztül segíti a fiatalok szakmai fejlődését, és értékes információkkal szolgál a közönség számára is. A Művészek adatbázisa a magyar muzsikusok szakmai és személyes adatait tárolja hangszerek szerinti csoportosításban, átlátható és könnyen kezelhető struktúrában.

Dr. Lakatos Péter, a MusiciansWho portált működtető Magyar Zeneművészeti Alapítvány alapítója a kitűzött célokról tájékoztatta a sajtó képviselőit. Beszédében külön kiemelte: középtávon azon dolgoznak, hogy a MusiciansWho.hu elnevezést nemzetközileg ismertté tegyék, ezzel egy ún. "kaput" biztosítva a pályakezdő muzsikusok számára Magyarország és a világ között. Hosszú távú elképzelésük: a legismertebb és leghitelesebb magyar komolyzenei adat- és információs bázisának létrehozása.