A Microsoft fizetne az MSN-felhasználóknak

Genda Csongor Zoltán, 2005. december 12. 19:31
A Microsoft szoftveróriás a jövőben megjutalmazná azokat az internetezőket, akik az ő MSN-keresőjüket veszik igénybe - nyilatkozta Bill Gates az egyik indiai útja során.
A cég alapítója elmondta, hogy közeledni szeretnének a mindenkori felhasználókhoz, és éreztetni akarják velük, hogy a reklámokból származó nyereséget nemcsak kizárólag maguknak tartják meg, hanem ennek egy részével megjutalmaznák azon internetezőket is, akik az MSN-szoftverrel kutatnak a világhálón.

Arra vonatkozólag azonban Gates nem közölt információt, hogy ezt milyen formában szeretné megvalósítani, mindenesetre szavaiból kiderül, hogy nem csak pénzjutalmakat osztanak majd szét, hanem szoftverekkel is megjutalmaznák majd a felhasználókat.

Szakértők szerint a redmondi szoftvercég ezzel a vonzó ajánlattal szeretné magához édesgetni az internetezőket, és versenyre kelni a konkurens Google-vel, amelynek szeptemberben 45%-os, míg a Microsoftnak csupán 12%-os piaci részesedése volt. Bill Gates terveit illetően a Google szóvivője csupán annyit közölt, hogy ők is nyitottak az új ötletek iránt, és érdekesnek találják a redmondiak legújabb felhasználócsalogató stratégiáját.