Közvetlen PC-mobiltelefon MMS szolgáltatás

Milkovits Gábor, 2005. december 15. 21:06
A svéd General Wireless és a 3 nevű mobilszolgáltató közösen egy olyan megoldást kínálnak a felhasználóknak, amellyel akadálytalanul továbbíthatnak nemcsak szöveges, hanem képi MMS üzeneteket is PC-k és mobiltelefonok között.
A General Wireless által kifejlesztett technológia az első, amely ezt lehetővé teszi, így a 3 szolgáltatása is világelsőnek számít. A 3PC elnevezésű konstrukció segítségével a Microsoft Outlook-ból és Outlook Express-ből, vagy pedig egy külön erre a célra kifejlesztett Windows-alapú szoftver révén lehet továbbítani, illetve fogadni a mobilos képüzeneteket. A szolgáltatást a 3 hálózatán, harmadik generációs készülékekről lehet igénybe venni úgy, hogy ára azonos a normál mobil-mobil MMS-ével.

A General Wireless (GW) svéd vállalat különféle megoldásokat tervez mobiltelefonos használatra, amelyeket aztán a szolgáltatók juttatnak el a felhasználókhoz. A PC-mobil MMS jelenleg a 3 svéd, dán és norvég 3G előfizetői számára hozzáférhető, ám azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a GW más partnerekkel is szeretne-e együttműködni a technológia alkalmazására.