Harminchat korai juharfát ültetett a Ricoh Hungary Kft. a XIII. kerületben

forrás Prim Online, 2005. december 16. 13:48
A XIII. kerületi székhelyű Ricoh Hungary Kft., és anyavállalata, a Ricoh Europe B.V. legfőbb célkitűzései között szerepel a társadalmi felelősségvállalás és a környezettudatosság.
A Ricoh csoport vezetési alapelvei és vállalati értékei szerint a környezet megőrzése az emberiség egyik legfontosabb feladata, következésképpen valamennyi üzleti tevékenységének elválaszthatatlan része. Felelősséget érez a környezet megóvásáért, mely szemléletet a teljes vállalatra kiterjeszti.

A környezettudatos vállalati szemlélet megerősítéseként a Ricoh Hungary Kft. célul tűzte ki, hogy részt vállal a társadalom számára kézzelfoghatóbb, látványosabb környezetvédelmi tevékenységekben is.

A harminchat juharfa elültetésének helyszínét a XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal képviselőivel közösen választották ki, figyelembe véve a kerület adottságait illetve a helyi környezeti viszonyokat.

A Rákos-patak Lomb utca és Göncöl utca közötti szakaszának déli partján telepített fasor, a fővárosi jelentőségű kerékpárút mentén jelentősen emeli a környék városökológiai és városesztétikai értékét.

A Ricoh Hungary Kft. 2001. decemberében Magyarországon elsőként szerezte meg az ISO 14001 minősítést az irodatechnikai cégek között, emellett úttörő szerepet vállalt az irodatechnikai berendezésekre vonatkozó környezetbarát termékvédjegy követelményrendszerének hazai kidolgozásában, melynek eredményeképpen az egyetlen olyan cég Magyarországon, amely Zöld Tölgy környezetbarát termékvédjegyet elnyert irodatechnikai multifunkciós berendezést forgalmaz.

A juharfák elültetésével a Ricoh Hungary Kft. szeretné felhívni a vállalatok figyelmét arra, hogy környezetünk védelme közös érdekünk.