Új, csúcstechnológiával felszerelt mobilok a Samsung-tól

forrás Prim Online, 2006. január 4. 12:01
A Samsung közös együttműködés keretében kizárólag a Vodafone részére szállítja a jövőben, a Qualcomm HSDPA (Nagysebességű Csomagkapcsolat Letöltés) chipjeivel felszerelt telefonjait.
A Samsung, a Vodafone, és a Qualcomm, a vezeték nélküli termékek gyártásában vezető szerepet betöltő vállalatok, 2003 óta dolgoznak együtt. A Samsung a két vállalattal karöltve idén a vártnál hamarabb dobja majd piacra a gyorssebességű, megfizethető, vezeték nélküli technológiával ellátott telefonját, mint ahogy a legtöbben várták.

A Samsung Electronics jelenleg is fejleszti első kereskedelmi forgalomba szánt HSDPA telefonját, amelyet kizárólag a Vodafone-nal fog bevezetni. Az új készüléket a tervek szerint 2006-ban a CES-en (Consumer Electronics Show) fogják bemutatni a nagyközönség számára Las Vegasban.

A Qualcomm által kifejlesztett Mobile Station Modem technológiája, integrált multimédiás alkalmazásaival segíti a Samsung-ot, hogy az új HSDPA telefonok minél hamarabb piacra kerülhessenek.

A HSDPA technológia igazi áttörést jelent az adatátvitel gyorsaságában. A 3G technológiánál fejlettebb változat alacsony költséggel, és változatos tartalmú alkalmazásokkal a fogyasztók számára szélesebb körű multimédiás szolgáltatásokat tesznek elérhetővé, beleértve a szélessávú internetet, és a videóhívást is.