CES: LG flashmemória termékek bemutatója

Milkovits Gábor, 2006. január 7. 11:42
Az LG számos flashmemória eszközt mutatott be a CES kiállításon, köztük egy igazán exkluzív kivitelű, „ékszerdobozban” tartható USB változatot is.
Az LG Platinum USB eszközök kapacitása 64 MB-tól 1 GB-ig terjed, olvasási és írási sebességük pedig 7 és 8 MB/s, ami a leggyorsabbak között van a piacon. Egy másik LG USB flash termék újdonsága a divatos formatervezés mellett az, hogy az USB csatlakozót nem a szokásos könnyen elhagyható kupak védi, hanem az egész konstrukciót egy speciális betolható portra cserélték. Ezek a kis memóriatárolók 2 GB maximális kapacitással bírnak. A harmadik, szintén 64 MB - 2GB-os csoport a sokatmondó „Wine” („bor”) elnevezést viseli, és ennek megfelelően divatos vörös és fehér színekben kerül forgalomba.

Az LG az USB-k mellett memóriakártyákat is bemutatott: a CF kártyák maximális kapacitása 4 GB, a Micro-SD termékeké 64-től 512 MB-ig, a Mini SD-ké pedig 64 MB-tól 2 GB-ig terjed. Ez utóbbiak olyan adapterrel kerülnek forgalomba, amely lehetővé teszi használatukat normál méretű SD kártyacsatlakozós készülékekben. A dél-koreai cég persze szabvány SD kártyákat is bemutatott, 512 MB – 2 GB-os kivitelben.