Webtelefon a USRobotics-tól

Kiss Ádám Zoltán, 2006. január 8. 21:15
Egyre többen szeretnék telefonköltségeiket minimalizálni, erre ideális megoldást kínál a Skype, vagy a hozzá hasonló webes alkalmazások, és olyan eszközök, melyek sokkal könnyebbé teszi ezek használatát.
Az USR809600 úgy néz ki, mint egy dróttal ellátott drótnélküli telefon. Az USB portra kell csatlakoztatni, és képes együttműködni a Skype szoftverrel. Teljesen duplex módban kommunikál, tehát akkor is halljuk a másik felet, amikor beszélünk. Nagyméretű kijelzője mutatja az időt, képes a hívó fél azonosítására, valamint mutatja a hívás állapotát. Nem szükséges külön táplálni, az USB kapuról leszedi a szükséges tápot.

Mindamellett, hogy rendkívül kényelmetlen lehet egy headsettel telefonálni, felkapni, letenni, mindenbe beleakad, stb. egy ilyen telefonnal nem kell kilépni az éppen használt programból, lehet telefonálni, felvenni a hívást, megszakítani, tárcsázni. Ráadásul olcsó eszközről van szó, így aki már ráérzett a webes telefonálás ízére, kis beruházással sokkal könnyebben kezelhetővé teheti a folyamatot.