A BT a globális hálózati szolgáltatók mezőnyének első negyedében

forrás Prim Online, 2006. január 9. 22:31
A BT ma bejelentette, hogy a globális hálózati szolgáltatók Gartner által összeállított 2005-ös „Magic Quadrant” listáján az első negyedbe került. Ebben a tartományban nyolc globális hálózati szolgáltatót értékelnek a „küldetéstudat és –végrehajtás” képessége alapján.
A bejelentés annál is lényegesebb, mivel olyan időszakban érkezett, amikor a Gartner szerint a globális hálózati szolgáltatók száma csökkenőben van, az ilyen vállalatok ugyanis inkább regionális stratégiájukra koncentrálnak. A piaci verseny mindazonáltal igen erős, és magasak a minőségi elvárások. A Gartner meghatározása szerint az első kvadránsban elhelyezkedő forgalmazók aktuális teljesítménye jó, konkrét elképzeléssel rendelkeznek a várható piaci trendekről, és tudatosan fejlesztik azokat a képességeiket, amelyek segítségével vezető pozíciójukat fenntarthatják.

Andy Green, a BT Global Services vezérigazgatója elmondta: „Véleményünk szerint azzal, hogy a Gartner’s Magic Quadant listán ilyen eredményt értünk el, megerősítést nyert vezető pozíciónk a globális informatikai hálózati szolgáltatók között. Ez nemcsak a mindig az új szolgáltatások irányába haladó stratégiánk sikeréért járó elismerés, hanem egyben igazolás is azokra a stratégiai akvizíciókra, amelyeket az elmúlt két év során hajtottunk végre.”
A jelentés szerint valamennyi piacvezető lefedi a hang- és adatszolgáltatások teljes skáláját, ezeket a szolgáltatásokat és támogatásukat jó színvonalon nyújtja, globális lefedettsége igen nagy, és árai versenyképesek.

A Gartner Magic Quadrant globális hálózati szolgáltatók legújabb, 2005-ös kiadása a http://www.bt.com/globalservices/gartner címen érhető el.