A Nikon a digitális kamerákban látja a jövőt

Genda Csongor Zoltán, 2006. január 12. 21:10
Mivel a digitális fényképezésre alkalmas készülékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az utóbbi időben, és szinte teljesen kiszorítják az analóg eszközöket a piacról, így az egyik legismertebb gyártó, a Nikon is arra az elhatározásra jutott, hogy a jövőben csekély kivétellel, csakis digitális kamerákat fognak majd előállítani és forgalmazni.
A konszern szóvivője, Akira Abe elmondta, hogy az analóg készülékek iránti kereslet a tavalyi évben olyannyira megcsappant, hogy egyszerűen nincs más választásuk, mint radikális változtatásokat eszközölni cégpolitikájukban, és minimálisra visszaszorítani ezek gyártását. A 2005-ös esztendőben az összeladásnak csupán a 3%-át tette ki a hagyományos fényképezőgépek értékesítése, és Abe szerint az analóg tükörreflexes kamerákat már csupán a profi fotósok vásárolják, a magánfelhasználók széles tábora pedig csakis a digitális eszközöket részesíti előnyben.

A Nikon ezáltal már a harmadik olyan nagy gyártó a Kodak és a Canon után, amelyik felhagy az analóg kamerák nagymennyiségű gyártásával, és az időközben kialakult, nagy hasznot hozó digitális igények kielégítését helyezi előtérbe.