Egymillió dollárt hozott a konyhára a milliondollarhomepage.com

Genda Csongor Zoltán, 2006. január 15. 17:29
Az Angliában élő 21 éves egyetemista, Alex Tew új ötletével alig pár hónap alatt pixelek értékesítéséből több mint egymillió dollárt keresett.
A brit férfi elmondása szerint egy álmatlan éjszaka fogant meg fejében a gondolat, hogy készítsen egy olyan internetes oldalt, amelyen elhelyezne összesen egymillió pixelt, kockánként száz képpontos szeletekben, és aztán ezeket az apró webfelületeket eladná olyan cégeknek, akik reklámokat helyeznének el a megvásárolt részeken. Tew 2005 őszén meg is valósította tervét, és megkezdte a www.milliondollarhomepage.com felületének értékesítését pixelenként egy dollárért. Alig négy hónappal a weblap életre hívása után a brit fiatalember az utolsó ezer képpontot is eladta, mely az eBay aukciós portálon kelt el 38.100 dollárért. Az apró kockák vásárlói pénzükért a megszerzett területen elhelyezhették reklámjukat, amelyre rákattintva a honlap látogatói eljuthatnak az illető cég weboldalára.

Időközben számos utánzója akadt a brit egyetemistának, akik a gyors meggazdagodás reményében sorra beindították hasonló site-jaikat, azonban ezeknek már koránt sincs olyan nagy sikerük, mint az eredetinek.

"Összegezvén azt a következtetést tudom levonni, hogy a jó ötletek meghozzák a remélt hasznot, azonban ahelyett, hogy ezrével másolják az én gondolatomat, inkább valami újjal kellene előállniuk"- nyilatkozta Tew az egyik angol lapnak.